Un fost șef al Ministerului Muncii atrage atenția că renunțarea la plafonare ar putea duce la o inflație în creștere de 2-3%

Moderator
1 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Impactul eliminării plafonării prețurilor alimentelor

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a avertizat că renunțarea la plafonarea prețurilor alimentelor de bază ar putea determina o scumpire de 13%, ceea ce ar contribui la o creștere a inflației cu 2-3 puncte procentuale, având în vedere că inflația actuală se află la 9,9%.

Declarațiile lui Marius Budăi

Budăi a subliniat că majorările de TVA, combinate cu eliminarea plafonării prețurilor în sectorul energiei, vor afecta în mod negativ puterea de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și mijlocii. El a menționat că, în aceste condiții, inflația ar putea ajunge la 13% dacă se adaugă 2-3 puncte procentuale la prețurile alimentelor de bază.

Consecințele eliminării plafonării

Fostul ministru a evidențiat că impactul eliminării plafonării va fi resimțit în special în prețurile alimentelor, element esențial din coșul de consum al populației. Budăi a caracterizat aceste măsuri ca fiind o greșeală semnificativă din partea autorităților.

Concluzie

Eliminarea plafonării prețurilor alimentelor ar putea agrava situația economică, crescând inflația și diminuând puterea de cumpărare a populației, afectând în mod deosebit categoriile vulnerabile din societate.

[ad_slot id="2"]
Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *