Secretul oțetului pentru gogonele crocante: rețeta ideală de murături

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Selecția gogonelelor

Se aleg gogonele fragede și ferme, fără pete sau mucegai. Coaja lor trebuie să fie bine întinsă, lucioasă și sănătoasă.

Pregătirea recipientelor

Se folosesc borcane mari de 1,7 litri, ideal din sticlă, dar pot fi utilizate și butoiașe de plastic.

Ingredientele necesare

Pentru un kilogram de gogonele, se pregătesc următoarele ingrediente:

  • 1 țelină mare tăiată bastonașe
  • Câteva frunze de țelină verde
  • 4 – 5 bastonașe de hrean
  • 1 ardei iute
  • 6-7 căței de usturoi
  • 10 rondele de morcov
  • 2-3 bețe uscate de mărar
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat

Prepararea saramurii

Pentru două borcane de 1,7 litri, este necesar să se pregătească două litri de saramură, din 2 litri de apă și 40 de grame de sare grunjoasă pentru murături. Este important să nu se folosească sare iodată sau sare de mare, ci sare de salină, naturală și simplă.

Publicitate
Ad Image

Saramura se fierbe timp de 5 minute, apoi se oprește focul. Când se adaugă în borcane, saramura trebuie să fie fierbinte.

Adăugarea oțetului

După fierberea saramurii și răcirea acesteia timp de un minut, se adaugă o lingură mare de oțet pentru fiecare litru de apă. Astfel, pentru două litri de saramură se adaugă două linguri mari de oțet. Este esențial ca oțetul să fie adăugat în saramura fierbinte și nu direct în borcane, pentru a evita amăreala gogonelelor.

Concluzie

Prin respectarea acestor pași și ingrediente, se pot obține gogonele crocante și savuroase, un deliciu ideal pentru iarnă.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *