Micul dejun perfect pentru un specialist în gastroenterologie: opțiuni pentru o zi plină de sănătate

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Mic dejun bogat în nutrienți

Un specialist în gastroenterologie recomandă o rețetă de mic dejun bogată în fibre, vitamine și antioxidanți. Dr. Will Bulsiewicz sugerează un smoothie simplu, preparat din patru ingrediente esențiale.

Ingrediente esențiale

Ingredientele necesare pentru smoothie sunt: afine proaspete sau congelate, banane, lapte de soia și broccoli. Acestea contribuie la o alimentație sănătoasă și oferă un gust plăcut.

Mod de preparare

Pentru prepararea smoothie-ului, ingredientele se adaugă într-un blender și se amestecă până se obține o consistență omogenă. Pentru un plus de nutrienți, se pot adăuga semințe de in măcinate sau de cânepă, precum și nuci, care furnizează grăsimi sănătoase.

Beneficiile ingredientelor

Afinele sunt considerate un superfood datorită capacității lor de a reduce tensiunea arterială, colesterolul și glicemia, având, totodată, efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare și a imunității. Broccoli este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, având potențialul de a proteja împotriva unor tipuri de cancer.

[ad_slot id="2"]

Bananele contribuie la reglarea tensiunii arteriale datorită conținutului de potasiu și îmbunătățesc digestia prin fibrele alimentare. Ele susțin funcționarea normală a mușchilor și a sistemului nervos, ajutând la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit datorită magneziului și triptofanului.

Concluzie

Acest mic dejun, simplu și sănătos, subliniază importanța unei alimentații echilibrate în menținerea sănătății digestive și generale, fiind o alegere inspirată de un expert în domeniu.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *