Toamna în farfurie: ștrudel cu prune și nuci, o rețetă memorabilă de savurat

Moderator
3 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Desertul toamnei: Ștrudel cu prune și nuci

Ștrudelul cu prune și nuci este un desert ideal pentru zilele reci de toamnă și iarnă, având un gust autentic și reconfortant. Se servește cald, alături de înghețată de vanilie, frișcă sau o cană de ceai aromat.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri
  • 600 g de prune bine coapte (sau prune din compot scurse, ori prune uscate rehidratate)
  • 120 g de nucă măcinată
  • 80 g de zahăr brun
  • 50 g de pesmet fin (sau biscuiți măcinați)
  • 60 g de unt topit
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Prunele se spală și se taie în jumătăți sau sferturi, îndepărtând sâmburii. Prunele uscate se lasă la înmuiat 15-20 de minute în apă călduță sau rom.

Amestecați nuca măcinată cu zahărul brun, scorțișoara, zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Formarea și coacerea ștrudelului

Așezați 3-4 foi de plăcintă una peste alta, unse între ele cu unt topit. Pe ultima foaie presărați un strat subțire de pesmet. Puneți prunele deasupra, apoi presărați amestecul de nucă și zahăr. Rulați strâns foile, împingând capetele dedesubt.

[ad_slot id="2"]

Așezați ștrudelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-l deasupra cu unt topit și coaceți-l 35-40 de minute la 180°C, până devine auriu și crocant. Lăsați-l să se răcească puțin, presărați zahăr pudră și tăiați-l felii.

Acest desert combină dulceața prunelor cu aromele nucilor, umplând casa cu mirosuri plăcute de scorțișoară și vanilie. Se servește cald, presărat cu zahăr pudră, alături de cafea sau vin fiert.

Concluzie

Ștrudelul cu prune și nuci este o alegere excelentă pentru un desert tradițional, perfect pentru sezonul rece.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *