Chec cu mere: O bunătate autumnală, rapidă și ușor de realizat

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Rețetă Chec cu Mere

Checul cu mere este o rețetă delicioasă, perfectă pentru sezonul autumnal, care se prepară rapid și ușor. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă rece
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat

Mod de Preparare

Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până devin deschise la culoare și își dublează volumul. Se adaugă treptat 50 ml ulei și 50 ml apă rece, împreună cu praful de sare. Albușurile se bat bine cu restul de 150 g de zahăr, iar apoi se incorporează restul de ulei și apă rece.

Se amestecă cele două compoziții, iar apoi se cerne făina și praful de copt. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn sau spatulă, pentru a îngloba aerul. Merele se curăță de coajă, se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida, se taie în bucățele mici și o parte se feliază. Bucățile de mere se amestecă cu coaja de lămâie și zahărul vanilat în compoziția de chec.

Compoziția se toarnă până la jumătatea a două tăvi de cozonac, unse și tapetate cu făină. Feliile de mere se așează deasupra. Se coc la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, iar pentru a verifica dacă sunt coapte, se poate folosi o scobitoare.

Publicitate
Ad Image

Checul se servește pudrat cu zahăr, alături de o ceașcă de ceai sau cafea, oferind o experiență gustativă plăcută pentru zilele de toamnă.

Concluzie

Checul cu mere este nu doar o rețetă simplă de desert, ci și o modalitate excelentă de a savura aromele toamnei, fiind ideal pentru momentele de relaxare alături de cei dragi.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *