Bucuria gustului de acasă: Rețeta de ghiveci de legume tradițional, pe care trebuie să o savurezi în această toamnă

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Bucuria gustului de acasă

Rețeta de ghiveci de legume tradițional, pe care trebuie să o savurezi în această toamnă, provine din caietul secret cu rețete al bunicii. Această rețetă îți va aduce aminte de gusturile copilăriei, oferindu-ți un preparat delicios și hrănitor.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde, unul roșu)
  • 2 morcovi medii
  • 2 dovlecei
  • 1 vanată
  • 3-4 cartofi
  • O mână de mazăre din conservă sau de la congelator
  • O mână de fasole verde
  • Pastă de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriță de cimbru
  • Mărar verde
  • Sare și piper

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele, iar vanata se decojește parțial. Ceapa, tăiată peștișori, se pune la călit în 2-3 linguri de ulei. Se adaugă ardeii tăiați fâșii sau cubulețe, apoi morcovii tăiați rondele. Se călesc împreună timp de câteva minute.

După aproximativ 5 minute, se adaugă cartofii, iar apoi se toarnă 2 căni de apă. Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă vanata și dovleceii tăiați cubulețe, urmate de fasolea și mazărea. Se condimentează cu cimbru și dafin și se completează cu apă, cât să acopere legumele.

Preparatul se lasă la fiert până când legumele sunt gătite, apoi se adaugă pasta de tomate și mărarul verde, conform gustului. Se asezonează cu sare și piper după preferință.

Publicitate
Ad Image

Concluzie

Ghiveciul de legume tradițional este o rețetă care nu doar că aduce o bucată din amintirile copilăriei, dar oferă și o masă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru sezonul rece.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *