Ardei umpluți cu brânză la borcan pentru iarnă: o savoare pe care o vei îndrăgi

Moderator
3 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Ingrediente pentru ardei umpluți

Pentru prepararea ardeilor umpluți cu brânză, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei iuți (preferabil mai mici și nu foarte iuți)
  • 400 g brânză de vaci cremoasă sau telemea mai moale
  • 100 g brânză feta sau de capră
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 linguriță boia dulce (opțional)
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru saramură

Pentru marinadă, se folosesc următoarele ingrediente:

  • 500 ml apă
  • 500 ml oțet alb de vin (9%)
  • 1 lingură sare neiodată pentru murături
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriță boabe de muștar

Prepararea ardeilor umpluți

Se spală ardeii, îndepărtând codițele și semințele, apoi se clătesc și se lasă să se scurgă. Umplutura se pregătește prin amestecarea brânzei de vaci cu feta, smântâna, mărarul tocat și boiaua dulce, condimentând cu sare și piper. Amestecul trebuie să fie cremos, dar ferm, pentru a putea fi introdus în ardei.

Fiecare ardei se umple cu amestecul de brânză, asigurându-se că nu rămân goluri de aer.

[ad_slot id="2"]

Prepararea marinadei

Pentru marinadă, se combină apa, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și muștarul într-o cratiță. Se aduce amestecul la fierbere și se lasă să clocotească 2-3 minute, apoi se oprește focul și se lasă marinada să se răcească până devine călduță.

Îmbutelierea ardeilor

Ardeii umpluți se așază vertical în borcane sterilizate. Marinada călduță se toarnă peste ardei, asigurându-se că sunt complet acoperiți, apoi se înfiletează capacele. Borcanele se fierb la foc mic timp de 20 de minute, începând din momentul în care apa începe să clocotească. După fierbere, se lasă să se răcească în apă, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie

Ardeii umpluți cu brânză la borcan sunt o delicatesă ideală pentru iarnă, oferind un gust savuros și o modalitate excelentă de a conserva legumele, aducând un plus de savoare meselor de sezon.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *