Zacuscă cu fasole: Află rețeta tradițională și secretul special care îi conferă un gust inconfundabil

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Rețeta de Zacuscă cu Fasole

Zacuscă cu fasole este o pastă delicioasă, perfectă pentru sezonul rece. Aceasta are o textură densă, iar boabele de fasole fierte se transformă într-o cremă hrănitoare, combinată cu dulceața ardeilor copți și a morcovilor. Ceapa adaugă o notă delicată, iar sucul de roșii oferă o ușoară aciditate preparatului.

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 kg ardei copți
  • 500 g morcovi
  • 500 g ceapă
  • 300 ml suc de roșii (sau roșii pasate)
  • 200 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță boia dulce
  • Opțional: 1-2 ardei iuți

Mod de Preparare

Fasolea se spală și se lasă la înmuiat în apă rece peste noapte. A doua zi, se fierbe în 2-3 ape, apoi se continuă fierberea până devine moale. Se scurge bine.

Ardeii se coc, se curăță de coajă și semințe, apoi se toacă mărunt. Ceapa se taie solzișori și se călește în ulei până devine sticloasă. Morcovii se dau pe răzătoare și se călesc alături de ceapă.

În cratița cu ceapa și morcovii se adaugă fasolea fiartă și ardeii copți, amestecându-se parțial, în funcție de preferințe. Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, boiaua, sarea și piperul.

[ad_slot id="2"]

Zacuscă se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, timp de 40–50 de minute, până se îngroașă. Se pune fierbinte în borcane sterilizate, se închid ermetic și se acoperă cu o pătură groasă pentru a se răci complet, apoi se transferă în cămară.

Concluzie

Zacuscă cu fasole îmbogățește mesele de iarnă și oferă o modalitate delicioasă de a conserva legumele sezonului, având o aromă distinctivă datorită ingredientelor sale atent selectate.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *