Răsfățul papanașilor pufoși cu brânză de vaci: descoperă rețeta moldovenească care va încânta toate simțurile

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Rețetă de Papanași Pufoși cu Brânză de Vacă

Papanașii pufoși cu brânză de vacă reprezintă un desert tradițional din Moldova, fiind o alegere ideală pentru cei care doresc să savureze un preparat delicios și simplu de realizat.

Ingrediente Necesare

Pentru a pregăti papanașii, vor fi necesare următoarele ingrediente:

  • 500 g brânză proaspătă de vacă (foarte bine scursă de zer)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • 3 linguri de zahăr (de preferință brun)
  • 3 linguri de făină albă
  • 3 linguri de griș de grâu
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (opțional)
  • 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de Preparare

Într-un vas, amestecați toate ingredientele. Dacă brânza este umedă, adăugați treptat făină sau griș pentru a obține o compoziție omogenă. Formați bucăți din aluat (aproximativ cât o nucă), modelați-le în formă ovală și aplatizați-le. Așezați papanașii pe un blat înfăinat.

Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți papanașii pe ambele părți până devin rumeni. Scoateți-i pe șervețele absorbante.

[ad_slot id="2"]

La servire, pudrați-i cu zahăr fin sau zahăr vanilat și combinați-i cu diverse creme, înghețate, frișcă, smântână, dulceață sau miere.

Concluzie

Papanașii pufoși cu brânză de vacă sunt o delicatesă care aduce autenticitatea tradiției moldovenești, fiind potriviți pentru orice ocazie.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *