Plăcintă cu mere de vis: rețeta simplă pentru un aluat fin și parfumat

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Rețetă de plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este un desert simplu și delicios, apreciat de toți. Iată cum se prepară această rețetă rapidă.

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g făină
  • 300 g unt sau margarină
  • 25 g drojdie de bere
  • 10-12 linguri de zahăr
  • 1 lingură de smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ceșcuță de lapte
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 1,5 kg mere
  • 6 linguri de zahăr
  • scorțișoară
  • coajă de lămâie rasă

Mod de preparare

Pentru aluat, dizolvați drojdia în lapte călduț, apoi frământați toate ingredientele timp de 15 minute. Lăsați aluatul să dospească 30 de minute.

Curățați merele, radeți-le, amestecați-le cu zahărul și căliți-le la foc mic până când scade zeama. Adăugați scorțișoară și coajă de lămâie, apoi lăsați umplutura să se răcească.

Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți două foi. Ungeți tava cu unt, presărați făină și așezați o foaie de aluat. Puneți umplutura de mere, apoi acoperiți cu cealaltă foaie. Coaceți la foc potrivit timp de 30-35 de minute. Serviți plăcinta caldă, presărată cu zahăr vanilat pudră.

[ad_slot id="2"]

Concluzie

Plăcinta cu mere este un desert clasic, ideal pentru a impresiona oaspeții, fiind ușor de preparat și extrem de savuros.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *