Ardei umpluți cu brânză la borcan pentru sezonul rece: deliciul pe care îl vei adora

Moderator
3 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Ingrediente pentru ardei umpluți

Pentru prepararea ardeilor umpluți, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei iuți (preferabil mai mici și nu foarte iuți)
  • 400 g brânză de vaci cremoasă sau telemea mai moale
  • 100 g brânză feta sau de capră
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 linguriță boia dulce (opțional)
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru saramură

Pentru marinadă, se folosesc următoarele ingrediente:

  • 500 ml apă
  • 500 ml oțet alb de vin (9%)
  • 1 lingură sare neiodată pentru murături
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriță boabe de muștar

Prepararea ardeilor umpluți

Primul pas este spălarea ardeilor, îndepărtând codițele și semințele, fără a rupe pereții acestora. După ce sunt curățați, clătește-i și lasă-i să se scurgă pe un prosop curat.

Umplutura se prepară amestecând brânza de vaci cu feta, smântâna, mărarul tocat și boiaua dulce. Se condimentează cu sare și piper, având grijă ca amestecul să fie cremos, dar ferm, pentru a putea fi introdus în ardei.

Publicitate
Ad Image

Folosind o linguriță mică sau un poș, umple fiecare ardei cu amestecul de brânză, asigurându-te că nu rămân goluri de aer.

Pregătirea marinadei

Pentru marinadă, se pun într-o cratiță apa, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și muștarul. Se aduce amestecul la fierbere și se lasă să clocotească 2-3 minute. Apoi, se oprește focul și se lasă marinada să se răcească până devine călduță.

Îmbutelierea ardeilor

Ardeii umpluți se așază vertical, cât mai strâns, în borcane sterilizate. Marinada călduță se toarnă peste ardei, asigurându-te că aceștia sunt complet acoperiți, după care se înfiletează bine capacele.

Borcanele se pun într-o oală cu apă, pe un prosop, pentru a nu se lovi între ele, și se fierb la foc mic timp de 20 de minute, începând din momentul în care apa începe să clocotească. După fierbere, borcanele se lasă să se răcească în apă, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie

Ardeii umpluți cu brânză la borcan reprezintă o delicatesă ideală pentru sezonul rece, oferind un gust savuros și o modalitate excelentă de a conserva legumele. Această rețetă simplă și delicioasă aduce un plus de savoare oricărei mese de iarnă.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *